Gyprocwerken

Gyproc is het materiaal bij uitstek voor wanneer er een scheidings-, voorzetwand of vals plafond gemaakt moet worden! Gyproc plaatsen en snijden is een zeer nauwkeurige klus, een foutje is snel gemaakt dus je laat het beter aan een expert van Dakwerken Durieux over, deze helpt je bovendien met advies en staat garant voor een kwalitatief eindresultaat!

Welke soorten gyproc bestaan er?

Er zijn gyplatplaten en gyproc WR (of watervaste) platen. Gyplatplaten zijn geschikt voor pleisterwerken waarbij rechtstreeks pleisteren op het oppervlak onmogelijk is. Een stevige houten of metalen constructie maakt een stucplafond perfect egaal en draagt bovendien de bepleisterde platen.

Stucplaten zijn enkel geschikt voor pleisterwerken, indien je je plafond met verf of behang wenst af te werken, kies je best voor gyproc. Deze zijn eenvoudiger te plaatsen op houten balken of met metalen studs.

Gyproc WR zijn dan weer ideaal voor vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer. Watervaste gyproc is herkenbaar aan de typische groene kleur en wordt dus ook soms groene gyproc genoemd. Het is zowel inzetbaar voor muren als plafonds.

Welke mogelijkheden heb ik met gyproc?

Gyproc is multi-inzetbaar. We overlopen hieronder even de mogelijkheden:

  1. Scheidingswanden in gyproc
    Met scheidingswanden uit gyproc kan je snel & goedkoop een ruimte splitsen. De gyproc wordt dan via een frame geïnstalleerd waaraan de platen vastgemaakt worden. Je kan werken met een deuropening, met isolatie, … er zijn tal van opties!
  2. (Voorzet)wanden in gyproc
    Een gyproc voorzetwand is ideaal voor het verdoezelen van ‘lelijke’ muren met oneffenheden of beschadigingen of om leidingen weg te moffelen. Ook hierbij worden de platen via een frame gemonteerd en kan er naar wens geisoleerd worden. Je kan er ook voor kiezen om de gyproc rechtsreeks aan de muur te bevestigen, dan zal er geen frame nodig zijn en verlopen de werken zeer vlot.

  3. Plafond in gyproc
    Ook een plafond in gyproc afwerken gebeurt normaal gezien vlot. Gyproc is brandwerend en stabiel en zorgt voor een strakke afwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden qua constructie waaronder een vrijdragend plafond en een afgehangen plafond. Bij een vrijdragend zal de gyprocstructuur aan de muren verwerkt worden (bij kleinere ruimtes) en bij een afgehangen plafond wordt het materiaal rechtstreeks aan het oorspronkelijke plafond bevestigd.

Waarom je zolder afwerken met gyproc?

Gyproc is eigenlijk een ideaal materiaal om zowel de plafonds, wanden als vloeren van je zolderruimte mee af te werken. Het neemt het zolder-gevoel in de ruimte weg door een volwaardig kamergevoel te creëren.

Bovendien gaat werken met gyproc vlot, is het een relatief goedkoop en veelzijdig materiaal en gemakkelijk bewerkbaar. Er bestaan zowel geluids- als vochtwerende varianten van gyprocplaten.

Hoeveel kosten gyprocwerken?

De prijs van gyprocwerken is over het algemeen relatief goedkoop. Maar dit zal uiteraard afhangen van de oppervlakte van de ruimte en ook of er al dan niet met frames zal gewerkt worden. Wil je graag een concrete prijsbepaling voor je geplande renovatiewerken? Vraag dan gerust je gratis offerte aan!

Hoe kan je gyproc afwerken?

Na het plaatsen van gyproc kan je de naden en schroefgaten opvullen met gipsplaatvuller. Vervolgens moeten deze platen wel nog eens grondig glad geschuurd worden. Maar je kan er ook voor kiezen om de naden gewoon open te laten.

Voor de uiteindelijke afwerking van gyproc bestaan er tal van mogelijkheden. Je kan ze bijvoorbeeld schilderen, behangen of betegelen.

Kan ik gyproc met isolatie combineren?

Gyproc valt zelfs goed met isolatie te combineren! Het isolerend materiaal wordt dan gekleefd op een standaard gyprocplaat, zo kan je zowel de ruimte isoleren tegen geluid als de warmte bewaren.

Het is vooral aan te raden bij scheidingswanden in gyproc als geluiddemper want zonder isolatie is het nogal geluiddoorlatend. Er zijn verschillende mogelijkheden qua isolatiemateriaal zoals EPS, SPX of glaswol.

Slot

Gyproc is multi-inzetbaar en gemakkelijk in gebruik. Toch doe je er goed aan om een echte vakman in te zetten want een foutje is snel gemaakt en met een specialist als Dakwerken Durieux heb je de zekerheid dat alles tot in de puntjes in orde zal zijn!

Overweeg je een gyprocinstallatie of heb je nog vragen waar je hier geen antwoorden op vond? Neem dan gerust contact op!

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Soorten daken

Een dak is doorslaggevend voor het uitzicht van je woning. Samen met onze Durieux medewerkers kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor jouw woning.

Meer info

Soorten dakbedekking

Een dakstructuur is één iets om over na te denken, maar ook omtrent de bedekking van je dak sta je best even stil bij de voor- en nadelen van alle mogelijkheden.

Meer info

Dakramen plaatsen

Dakramen creëren meer licht op je zolderruimte of bovenkamer. Door het kiezen voor dakramen, beschik je over een extra ruimte onder je dak die je kan in richten tot een extra kamer naar wens.

Meer info

Dakgoten

Het doel van een dakgoot is het regen- of smeltwater op te vangen en vooral het af te voeren naar buizen die dit water dan weer op hun buurt naar rioleringen of watertonnen sluizen.

Meer info

Zonnepanelen op Dak

Wanneer je in zonnepanelen investeert is dit meestal niet weinig. Toch is het een rendabele investering die je als alles goed gaat op een termijn van zo’n 6 à 10 jaar terugverdient!

Meer info

Contacteer ons

Wat houdt het werk in?
Hoe kwam je bij ons terecht?

Bekijk ons filmpje en ontdek hoe we bij Durieux graag samenwerken